SRB

ENG

Изложбе

 

THE CORSET AS ART: PAST AND PRESENT - SUMA Museum in Utah, USA.

5 корсета- инсталација (које прате скице, фотографије и видео радови ) чији су аутори студенти сценског костима  са Факултета примењених уметности у Београду,  по позиву професорке Лоре Кру (Laura Crow) представљају део међународне изложбе THE CORSET AS ART: PAST AND PRESENT у SUMA Museum in Utah, USA.
Изложба траје од 24. 07.до 25. 07.2021.
Исти радови , по одабиру куратора Лоре Кру (Laura Crow) и галерије  ЗАЗ (Тhe Gallery ZAZ 10ts) биће приказани на изложби  THE BIG SQUEEZE: THE CORSET AS ART, на видео биму  на Тајм Скверу у Њујорку такође  току месеца септембра 2021.

fotke fotke fotke fotke

Аутори радова су студенти модула Сценски костим ФПУ:
СОФИЈА СТЕФАНОВИЋ
МАША ЋЕШИЋ
МАША СТОЈИЛКОВИЂ
САРА НЕГРАН
JULYA SKRZYNSKA Ерасмус студент

Ментор Љиљана Петровић , редовни професор

Фотографије / видео реализовали студенти:
Љубиша Јоковић иАнђела Петровић, Факултет драмских уметности у Београду
Матија Поповић и Милош Миловић, Факултет примењених уметности у Београду
Aldo Bojorquez

 

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду - Диплома 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021 биће отворена у Музеју примењене уметности на адреси
Вука Караџића 18 у Београду, 09.07.2021. у 19 часова.
Изложба траје до 30.07. 2021. године.

Изложба нам, као и у претходним годинама, приказује разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.
Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.
 
Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.
Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казатиништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Упоредо, изложба ће бити доступна и у онлајн формату на онлајн галерији Факултета примењених уметности. Како се радови сваке године селе у архиву, платформа пружа увид у обиље студентских радова које је могуће стално посећивати

 

 

 

 

 

''Унитас''
Изложба графика студената
Факултета примењених уметности

Свечано отварање изложбе 21.10.2021. у 18 часова.
Изложба је отворена до 5.11.2021. гоидне.

Библиотека града Београда
Кнеза Михаила 56