|
Докторске академске студије
Студијски програм: Примењене уметности и дизајн
Предмет: Дизајн и технолошко функционални елементи објеката јавне намене
Шифра: ПУ106
Наставник: Мијатовић С. Александар |
Статус предмета: изборни |
Број ЕСПБ: 10 |
Услов: нема |
Циљ предмета
Проширивање знања стечених на основним студијама ради самосталног истраживања и рада на највишем професионалном нивоу |
Исход предмета
Кандидат је оспособљен за високо професионални креативни самостални рад на пројектовању наменских ентеријера објеката јавне намене уз способност примене адекватних система у зависности од функције. |
Садржај предмета
ПРЕДАВАЊА
Дефинисање тематског дизајна, Одређивање функције и елемената стила, Дефинисање циљних група и антропометрија, Системи примене на објектима у интеракцији са функцијом.
СИР
Пројектовање и анализа изабраног објекта уз разраду ентеријера и екстеријера. |
Препоручена литература
K. Bogdanovic, Uvid u vizuelnu kulturu
Clasic Cafes, Adrian Maddox
The Restaurant Menagers Handbook,Douglas Robert Brown
Restaurant Planning, Design and Construction, Jeff B Katz
Contemporary Japanese Restaurant Design, Motoko Jitsukawa
Brent C Brolin, Архитектура у контексту
Design and Equipment for Restaurants and Foodservices,Costas Katsigris
Владимир Мако, Естетика/Архитектура
Cafe Restaurant Design,Martin Kunz te Neues 2005
S.Gidion,Prostor, време архитектура
Лидија Ђокић, Осветљење у архитектури
Cafe Design, Martin Pegler
Bar Pubs Cafes, Julie D Taylor QPG 2002
Stilovi,namestaj i dekor, Larousse 1972
Sucessful Restaurant Design, Regina S Balaban, Joseph F Dorocner ISBN /10.0471359351 |
Број часова активне наставе: 8 |
Предавања: 1 |
Студијски истраживачки рад: 7 |
Методе извођења наставе
Предавања, консултације, семинарски рад
Студијски истраживачки рад је самосталан уз недељне консултације са професором и сарадником. |
Оцена знања (максимални број поена 100)
- присутност и активност на часовима 10
- практичан рад 60
- испит 30
|
|
|