|
Докторске академске студије
Студијски програм:Примењене уметности и дизајн
Предмет: Традиција и стилови у ентеријерима угоститељских објеката
Шифра: ПУ235
Наставник: Мијатовић С. Александар |
Статус предмета: изборни |
Број ЕСПБ: 10 |
Услов: Нема |
Циљ предмета
Проширивање знања стечених на основним и мастер студијама ради самосталног истраживања и рада на највишем професионалном нивоу |
Исход предмета
Кандидат јe оспособљен за високо професионални креативни самостални рад на пројектовању наменских ентеријера уз примену аналитичких и синтезних метода у историјском контексту и релацији са савременом функцијом. |
Садржај предмета
ПРЕДАВАЊА
Историјски контекст и традиционално наслеђе, Одређивање функције и дефинисање елемената стила, Интегрални модус примене и релације са савременим захтевима и потребама, Функција и технологија.
СИР
Пројектовање и анализа изабраног објекта уз разраду ентеријера и екстеријера. |
Препоручена литература
Стилови, намештај и декор, Larousse 1972
Clasic Cafes, Adrian Maddox
Sucessful Restaurant Design,Regina S Balaban,Joseph F Dorocner ISBN /10.0471359351
The Restaurant Menagers Handbook, Douglas Robert Brown
Restaurant Planning, Design and Construction,Jeff B Katz
Contemporary Japanese Restaurant Design,Motoko Jitsukawa
Brent C Brolin, Архитектура у контексту
Design and Equipment for Restaurants and Foodservices,Costas Katsigris
Владимир Мако, Естетика/Архитектура
Cafe Restaurant Design, Martin Kunz te Neues 2005
S.Gidion,Prostor, време архитектура
Лидија Ђокић, Осветљење у архитектури
Cafe Design, Martin Pegler
Bar Pubs Cafes, Julie D Taylor QPG 2002 |
Број часова активне наставе: 8 |
Предавања: 1 |
Студијски истраживачки рад: 7 |
Методе извођења наставе
Предавања, консултације, семинарски рад
Студијски истраживачки рад је самосталан уз недељне консултације са професором и сарадником. |
Оцена знања (максимални број поена 100)
- присутност и активност на часовима 10
- практичан рад 60
- испит 30
|
|
|