SRB

ENG

 

Докторске академске студије

Студијски програм:Примењене уметности и дизајн
Предмет: Традиција и стилови у ентеријерима угоститељских објеката
Шифра: ПУ235



Наставник: Мијатовић С. Александар
Статус предмета: изборни
Број ЕСПБ: 10
Услов: Нема
Циљ предмета
Проширивање знања стечених на основним и мастер студијама ради самосталног истраживања и рада на највишем професионалном нивоу
Исход предмета
Кандидат јe оспособљен за високо професионални креативни самостални рад на пројектовању наменских ентеријера уз примену аналитичких и синтезних метода  у историјском контексту и релацији са савременом функцијом.
Садржај предмета
ПРЕДАВАЊА
Историјски контекст и  традиционално наслеђе, Одређивање функције и дефинисање  елемената стила, Интегрални модус примене и релације са савременим захтевима и потребама, Функција и технологија.
СИР
Пројектовање и анализа изабраног објекта уз разраду ентеријера и екстеријера.  
Препоручена литература
Стилови, намештај и декор, Larousse 1972
Clasic Cafes, Adrian Maddox
Sucessful Restaurant Design,Regina S Balaban,Joseph F Dorocner ISBN /10.0471359351
The Restaurant Menagers Handbook, Douglas Robert Brown
Restaurant Planning, Design and Construction,Jeff B Katz
Contemporary Japanese Restaurant Design,Motoko Jitsukawa
Brent C Brolin, Архитектура у контексту
Design and Equipment for Restaurants and Foodservices,Costas Katsigris
Владимир Мако, Естетика/Архитектура
Cafe  Restaurant Design, Martin Kunz te Neues 2005
S.Gidion,Prostor, време архитектура
Лидија Ђокић, Осветљење у архитектури
Cafe Design, Martin Pegler
Bar Pubs Cafes, Julie D Taylor QPG 2002
Број часова активне наставе: 8 Предавања: 1 Студијски истраживачки рад: 7
Методе извођења наставе
Предавања, консултације, семинарски рад
Студијски истраживачки рад  је самосталан уз недељне консултације са професором и сарадником.
Оцена знања (максимални број поена 100)
  • присутност и активност на часовима 10
  • практичан рад 60
  • испит 30